Om mig

Jag har en lång relation till textila material. Redan som fyraåring lärde jag mig att virka armband (luftmaskor) och som sexåring broderade jag en tavla till min mamma. Jag sydde, virkade, stickade, broderade. Jag har vävt, spunnit, färgat tyg och ull. Jag har alltid hållit på med något. 1980 fann jag den stora passionen, lapptäcken. Under många år tog lapptäckena över från de andra teknikerna. Jag slutade räkna för länge sedan, men redan då hade jag gjort minst hundra täcken i olika storlekar, från baby- till dubbelsängtäcke. På senare år har mina arbeten blivit mindre och de är mera till för att titta på, bilder. Nyligen har jag upptäckt virkning  och stickning igen. Det finns så många fina och lättillgängliga mönster och fantastiska garner numera.

Här på bloggen tänker jag visa lite av vad jag gör nu och kanske lite av vad jag gjort tidigare.

Gunnel Wright, Göteborg

Annonser

12 thoughts on “Om mig

 1. Maja

  Hej Gunnel!
  Vilket underbart arbete Du visar upp!
  Jag älskar detta myller av bitar och Din kviltning är helt fantastisk!
  Kram//Maja

  Svara
 2. Christine Mosslund

  Jag fastnade direkt för ditt trasmattstäcke! Fantastiskt charmigt! Hur har du gjort kvittningen? På fri hand med maskin säger du men har du inte ritat först, innan du syr?

  Svara
  1. gunnel57 Inläggets författare

   Tack! Nej, jag bara sydde utan att rita. Det är ju inte symmetriskt utan svänger hit och dit, så det gick bra. Man får ha en idé om vad man vill göra och sen är det bara att köra. Jag sydde uppifrån och neråt, så varje söm svängde liksom hit och sen dit mellan två ungefärliga riktmärken på ränderna och sen började jag om uppifrån med nästa söm.

   Svara
  1. gunnel57 Inläggets författare

   Tja, det beror på hur man ser på det. Om du inte gjort något tidigare, var inte rädd för att börja. Ser du på mattrastäcket så finns det ju inte något som är rakt eller jämt och tygerna är inte speciellt snygga och ändå blir det bra. Friskt vågat, hälften vunnet, som man brukar säga…….

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s