Randiga koftan

På Syfestivalen i höstas höll jag mig fint när det gällde garnköp, tills jag gick förbi en monter som sålde Färgkrafts ullgarn Soft blend och fick ett akut köpbehov. Ett tunt, entrådigt ullgarn spunnet av den mjukaste ullen från nordiska får och handfärgat i Sverige, innehåller ej malmedel och andra gifter står det på banderollen. Färgerna är Dubbelrosa, Brons och en blålila som inte har något namn för det är limited edition. Det handfärgade skiftade så vackert och jag fick en sån lust att kombinera det rosa och bronsfärgade i en randig kofta. De hade stickat upp en tröja i det här garnet, härligt tunn och skir. Till den behövde man bara två härvor, men jag köpte till det blålila för att vara säker på att garnet skulle räcka.

Jag hade inget mönster och var otålig, så jag tänkte att nu är det dags att prova tant Koftas kofta, som jag köpte instruktioner till för många år sedan, men aldrig provat. Den stickas uppifrån och ner och man anpassar allt själv utifrån garn, stockar och kroppsstorlek. Färgkraft hade använt stickor nr 4 till sin tröja och då räckte 160 gram. Jag ville ha ett tätare uttryck och valde att använda stickor 3,5 till kroppen och stickor nr 3 till muddarna.

Jag använde det blå för att dryga ut, ifall det gick åt mer när jag använde mindre stickor. Från början tänkte jag att de blå ränderna skulle vara över hela koftan, men ändrade mig när jag gjort två ränder. Är nöjd med att jag stoppade där. Det blå ramar in litegrann, men dominerar inte för mycket. Garnet hade räckt även utan det blå, men jag är nöjd med att jag använde det till halsringning och muddar.


Fotohjälp fick jag av Anita Fors en vacker dag vid hamninloppet till Göteborg. Hon har en fin textil blogg som man kan besöka om man vill,  taktiltextil.wordpress.com 

2 thoughts on “Randiga koftan

 1. Karin Petersen

  Vilken underbar kofta! Härliga färger! Jag klickade in mig på Färgkraft och blev helt betagen över deras vackra garner. Jag har också Tant Koftas mönster liggande och väntar på mig. Kanske blir det en av något av deras garner!

  Svara
  1. gunnel57 Inläggets författare

   Hej! Förlåt sent svar, har inte sett din kommentar. Tack! Ja, garnet är härligt och färgerna så vackert skiftande. Kul om inlägget inspirerade: Lycka till med koftan.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s