Trasmattevantar

För mig är slumpen väldigt attraktiv, t ex att blanda två flerfärgade garner och se hur det blir. Det beror ju på randningen av respektive garn hur det blir. För några veckor sedan fick jag ett sånt infall igen och köpte några nystan av Lang Barns Mille Colori Baby. Tittade mest på utsidan av nystanen och hade inte en tanke på att de kunde se helt olika ut inuti. Det upptäckte jag först när jag stickat ett tag. Jag anade oråd när jag såg mängden knallgult inuti det ena nystanet och en annan starkt gul på insidan av det andra, men fortsatte. Man vet ju aldrig. Jag stickade först ett par och sen ett par till halvvantar av två olika nystan, färg nr 0013 , 9078 och färg nr 0050, 9782.

Båda vantarna i paret är stickade samtidigt med Magic loop och använde en ända från utsidan av ett nystan tillsammans med en ända från insidan av det andra nystanet till ena vanten och samma sak till den andra. Jag växlade mellan färgerna vart tredje varv. Det var lite trassligt att sticka så, men det går. Det är så skönt att det blir klart samtidigt. Jag la upp 56 maskor och använde stickor nr 2,5.

Det här är första paret halvvantar. De är ju nästan helt olika, på gränsen till vad jag uthärdar, men den gråa resåren på toppen av vanten tillsammans med picotkanterna i färg från motsatt vante gjorde det lite lättare.

Det här är andra paret. På det här paret har jag tagit av tråden och växlat färg lite mitt på vanten, för den ena höll på att bli alldeles orange, utan ränder. Här har jag använt rester från Zauberball crazy till resårerna. Det tyckte jag band ihop det hela och gjorde det uthärdligt.

 

Och här är båda paren. Så här pass mycket skiftar alltså det här garnet utifrån och in. Det finns bättre sätt att låta de här färgväxlingarna komma till uttryck, men jag ångrar inte dessa halvvantar, det var kul att prova. Under kanten på en jacka syns bara hälften och då spelar det inte så stor roll. Halvvantar är ju alltid bra att ha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s